Over ons

“We Exist” is een organisatie die is opgericht en wordt beheerd door het Syrische volk. Ons doel is om de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken voor mensen die gevlucht zijn voor conflicten en vervolgingen.

Ons doel

We Exist wordt gecreëerd en beheerd door het Syrische volk dat de oorlog in Syrië heeft meegemaakt. De oprichters zijn zeer bekend met de Syrische cultuur, traditie en – natuurlijk – met het eten.

Sinds september 2015 begeleiden we nieuwkomers die in België arriveren als free-lance vrijwilligers. We zijn ons bewust van de vele obstakels die deze mensen moeten overwinnen en zo zijn we op het idee gekomen van We Exist. We wilden banen creëren en tegelijkertijd tradities en culturen met elkaar verbinden.

We Exist is opgericht in september 2016. Sindsdien bereidt een team van Syrische vrijwilligers Syrische maaltijden voorbereid voor verschillende privé- en professionele evenementen. We Exist organiseert evenementen die bedoeld zijn om de Oosterse en Europese tradities dichter bij elkaar te brengen. We geloven dat we de rijkdom van onze diversiteit en multiculturaliteit kunnen laten zien door middel van positieve culinaire evenementen. Onze grote inspiratiebronnen zijn onze moeders die ons hebben geleerd hoe we de heerlijkste gerechten kunnen bereiden. We willen deze smaken met iedereen delen.

Dankzij deze gezellige activiteiten willen we onze burgers bewust maken van de uitdagingen binnen onze samenleving en de rijkdom van onze diversiteit. Deze activiteiten hebben ons in staat gesteld fondsen te werven en vrijwilligers te vinden. Het heeft ons ook geholpen te investeren in ons restaurant.

Met de ontwikkeling van de activiteiten en de toename van de financiële middelen is het doel op lange termijn nog meer mensen aan te werven die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolgingen.

We Exist is gebaseerd op wederzijds respect voor elke persoon, ongeacht zijn of haar etnische afkomst, religie, ras, seksuele of genderidentiteit.